Littles + ΔΕΣΜΟΣ

Το Littles σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΔΕΣΜΟΣ ενώνουν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους. Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένας Mη Kερδοσκοπικός Oργανισμός που λειτουργεί από το 2012 συνδέει εκείνους που μπορούν να προσφέρουν με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως και κατά την περσινή χρονιά, έτσι και αυτά τα Χριστούγεννα συγκεντρώνουμε μέχρι την Παρασκευή, 11Δεκεμβρίου 2020 πράγματα σε καλή κατάσταση όπως ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, μωρουδιακά, και ο,τιδήποτε άλλο όπως πάνες, γάλα σε σκόνη, μωρομάντηλα, είδη προσωπικής υγιεινής, πατίνια, καροτσάκια, ποδήλατα κτλ που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε γονείς και παιδιά με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Μετά τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 θα διαχωρίσουμε τα είδη στον εξωτερικό χώρο του Littles και στη συνέχεια οι άνθρωποι του ΔΕΣΜΟΥ θα διανείμουν τα είδη σε φορείς που φροντίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Give it away!

Το Littles παίρνει μέρος στο Πρόγραμμα «Give it away!» ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το Playroom και την Bluecycle.

Θα μπορούσε ποτέ ένα τραπέζι ή μια καρέκλα να έχουν ως βασικά συστατικά κατασκευής τους τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα και όλα αυτά σε ένα πλαστικό ανακυκλωμένο περιτύλιγμα;

Οι δύο εταιρείες με ένα κοινό όραμα ενώνουν τις δυνάμεις τους με μπόλικη φαντασία και ετοιμάζονται να παίξουν με έναν πρωτότυπο και ασυνήθιστο τρόπο δημιουργώντας διαδραστικά παιδικά έπιπλα και παιχνίδια από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Με πολλή φαντασία,  παιδικά πλαστικά παιχνίδια και πλαστικά που προέρχονται από τον καθαρισμό των θαλασσών μετατρέπονται σε πρωτότυπες δημιουργίες.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα τοποθετηθεί στον χώρο του Σχολείου κάδος όπου θα συγκεντρωθούν έπιπλα και πλαστικά παιχνίδια που είναι φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό όπως πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και nylon. Κάθε μικρή πράσινη κίνηση μετράει και κάθε παιχνίδι κρύβει μέσα του πολύτιμα συστατικά για την προστασία του πλανήτη.

Βραβείο ALMA

Ανακοινώθηκαν για φέτος τα ονόματα των υποψήφιων συγγραφέων, εικονογράφων και φορέων προώθησης της φιλαναγνωσίας που προτάθηκαν για το σπουδαίο βραβείο ALMA.

Το Astrid Lindgren Memorial Award αποτελεί το κορυφαίο βραβείο για δημιουργό παιδικών βιβλίων (συγγραφέα ή εικονογράφο) ή φορέα φιλαναγνωσίας. Απονέμεται κάθε χρόνο από  το 2002, όταν και θεσμοθετήθηκε από τη σουηδική κυβέρνηση, με σκοπό να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Το Σουηδικό Συμβούλιο Τεχνών είναι αρμόδιο για όλες τις αποφάσεις. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό αξίας 500.000 ευρώ.

Στη λίστα με τους 263 υποψηφίους βρίσκουμε τα ονόματα μεγάλων δημιουργών, όπως η Καναδή εικονογράφος Isabelle Arsenault, ο Αμερικάνο-καναδός δημιουργός Jon Klassen, ενώ από την Ελλάδα προτάθηκαν για Astrid Lindgren Award ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας Αντώνη Παπαθεοδούλου, η συγγραφέας Λότη Πετροβιτς Ανδρουτσοπούλου και η εικονογράφος Ιρις Σαμαρτζή, η δικιά μας Ίριδα, η επί τόσα χρόνια υπεύθυνη του Littles Atelier.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 13 Απριλίου 2021, ενώ λόγω της πανδημίας της  Covid-19  ανοιχτό παραμένει το αν η ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια, όπως γινόταν κάθε χρόνο.